Stöd för hästägare

Här hittar du hjälp och infomation för dig som är eller som vill bli hästägare.

Att bli hästägare kan ske i så många olika former. Allt från att köpa en aktie i Travkompaniet eller att köpa andelar i en andelshäst likt Solvalla Hästägarförenings andelskoncept (se fliken Andelshästar) till att satsa större och leasa, hyra eller köpa en häst själv eller tillsammans med kompisarna.

I vilket fall finns det stora chanser till en meningsfylld fritidssysselsättning med mycket spänning. Att följa en häst i träning och tävling, åka ut och hälsa på med morotspåsen, sätta förväntningar som ibland infrias och ibland grusas är hästägarens vardag. Hästägande innebär både positiva och negativa stunder och överraskningar. Det ska man vara medveten om och planera sitt hästägande efter sin egen situation.

För att underlätta just ditt val av hästägandeform så har travet en rad funktioner som menar till att underlätta för dig. Vi i Solvalla Hästägarförening ställer gärna upp och guidar dig, likaledes gör Stockholms Travsällskap som också har en Hästägaransvarig som kan kontaktas. Dessutom så har Svensk Travsport en del guidande information på sin hemsida. Nedan följer en del länkar samt en utskrivningsbar folder "Det verkar kul att äga travhäst, men hur gör man?" som vi hoppas ska komma till nytta.

Kontakter till Solvallas Hästägarförenings styrelse
Styrelsens kontaktuppgifter

Stockholms Travsällskaps Hästägaransvarige:

Louise Medelberg
Hästägaransvarig Solvalla
08-635 90 14 eller direkt till Sportavdelningen på 08-635 90 11
Mail till Sportavdelningen

Mer information till hästägare finns också på Solvallas hemsida

Länk till branschvillkor osv hos Svensk Travsport
Branschvillkor Hästägare och travtränare
Checklista för Hästägare och Tränare

Om rätten till förlustavdrag kan du läsa på Easy KB:s hemsida

Lycka till med just ditt hästägande!
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer