Mika Forss, Cobelina Noa Bell och Hans-Ove efter segern den 7 februari

Där satt den!

Den 7:e februari i år segrade Cobelina Noa Bell på Solvalla med Mika Forss i sulkyn.  Glädjescener utspelade sig i vinnarcirkeln då den 83-årige ägaren, B-tränaren och uppfödaren Hans-Ove Skogh inte vunnit lopp sedan åtminstone 2016. 
Hans-Ove kom in i travet genom en bekant som hade lyckan att ha häst i Svenskt Travkriterium. Intresset var fött och Hans-Oves första häst hette No Payment och en annan hette Nevele Bell Nice L, namnen kombinerades och fött var uppfödarnamnet Noa Bell som brukas än idag. No Payment var framgångsrik och vann ett antal lopp runt millennieskiftet i Hans-Oves regi.

Sedan dess har Hans-Ove fött upp ett 40-tal hästar och alla med efternamnet Noa Bell. Bästa uppfödningen är nog Rhocabill Noa Bell som vann 9 lopp och tjänade nästan 700.000 kr. Idag är den främsta hästen i Hans-Oves 8-hästarsstall definitivt nämnda Cobelina Noa Bell.

Solvalla Hästägarförenings styrelse är glada att få utnämna Hans-Ove Skogh till Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för februari 2024. Vi ser fram emot att få hylla dig Hans-Ove i Solvallas vinnarcirkel vid tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer