Hasse Backe tillsammans med Esposito och delägarna Granqvist och Forsberg kusk, SHFs prisutdelare Eva och Jimmy mfl

Fotboll och trav i symbios

För gemene man är Hasse Backe främst förknippad med fotboll, både som tränare och expertkommentator i TV.
Under senare år så har Hasse också återkommande figurerat runt en hel rad stjärntravare, både här i Sverige och i USA.

I lite olika konstellationer äger/delägde Hasse hästar som Dominion Beach, Enterprise och Greenshoe.

Hasse berättar själv: "Travintresset började 1966 då min far tog med mig på Elitloppet när Roquepine vann! Sen har det varit till och från tills det tog ordentlig fart med Across the Lines i början på 2000-talet".

Idag har han och kollegan Lasse Granqvist ett gemensamt bolag där de äger/deläger ett 15-tal hästar. Just nu utmärker sig spektakuläre Esposito på travovalerna och vann under januari både Solvallaseriens final och ett STL Bronsdivisionslopp på Bollnästravet. Förutom Hasse och nämnde Granqvist så finns Solvallas Jörgen Forsberg och Solvallas speaker Anders Fredriksson med som delägare till Esposito.

Solvalla Hästägarförenings styrelse utser härmed Hasse Backe till Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för januari 2024. Vi ser fram emot att få hylla vinnaren i Solvallas vinnarcirkel vid tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer