Sparkys Dream tillsammans med ägaren Staffan Verho, skötare och tränaren Anders Eriksson efter Bergsåkerssegern.

En "ful ankunge" med gnista ordnar utmärkelsen som Månadens Hästägare i november

Bakom stallpsedonymen Stall Tarjas står familjen Verho med Staffan i spetsen. Travintresset finns sedan lång tid tillbaka och redan på 1980-talet var familjen engagerade i travet men då huvudsakligen vid lekhagen där döttrarna jobbade och lillebror lekte.
Inte förrän 2019 började hästägandet ta form då ett antal välstammade ettåringar köptes in. Det som verkligen tände gnistan var köpet av Sparky's Dream på Yearlingauktionen.

Han var den "fula ankungen", lite blyg och tilltufsad, som genast vann familjens hjärtan. Han kändes som en vinnare direkt tyckte hustrun.
Idag har Stall Tarjas 8 hästar i träning hos Anders Eriksson och Sparky's Dream har mycket riktigt blivit en vinnare, en V75-vinnare, då han vann Klass 2 försöket på Bergsåker i november. Bland de andra hästarna som luftats framgångsrikt finns treåringen Tyson Renegade som vann på Valla i slutet av oktober och Perfect Match H.C.

Solvalla Hästägarförenings styrelse utser härmed Stall Tarjas AB (Staffan Verho) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för november 2023. Vi ser fram emot att få hylla er i Solvallas vinnarcirkel vid lämpligt tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer