Denaro Diabolik vinner tillsammans med tränare och kusk Markus Svedberg

Alltid nära till Solvalla för Månadens Hästägare i oktober

Paret Tina Erving och Kurt Rabe har båda ett långt förflutet inom travsporten. De är nu Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för oktober.
Tina har varit hästskötare i flera länder och delägt både fölston och tävlingshästar sedan länge. Bland annat Evil Jagg som både Petri Puro och Stig H Johansson tränade. Idag nöjer sig Tina dock med att vara ute stallet och pyssla.

Kurts intresse för trav väcktes redan i ungdomen och sedan gav det ena det andra och Kurt var under ca 20 år A-tränare på Solvalla. Han har dessutom både ägt och fött upp hästar genom åren. Kurts största seger togs i Harper Hanovers lopp med Rocky Kim. En häst som tjänade drygt 6,5 miljoner kronor.

Idag har Tina och Kurt Denaro Diabolik tillsammans med vänner som också är hästens uppfödare. Denaro Diabolik är den ende 3-åriga avkomman till Cash Gamble som tävlar i Sverige. Hästen finns idag i träning hos Markus Svedberg på Sundbyholm.

Denaro Diabolik är parets tredje häst och det verkar som att de nu har hittat rätt. Valacken har startat 4 gånger och vunnit hela tre lopp. Under oktober har tävlandet resulterat i en seger och ett tredjepris.

Solvalla Hästägarförenings styrelse utser härmed Tina Erving och Kurt Rabe till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för oktober 2023. Vi ser fram emot att få se Denaro Diabolik på Solvalla och hylla er i Solvallas vinnarcirkel.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer