Uppfödarna Stefan, Mikael och Kristoffer tillsammans med bla Great Skills och ägarparet Rolf och Kirsi Andersson

Liten skala med stora framgångar för Månadens Hästägare i september

Stall Nyx bildades 2014 av Stefan Johansson, Mikael Blomgren och Kristoffer Persson. Alla travintresserade sedan många år och där travintresset vuxit sig allt starkare och resulterat i mindre uppfödarverksamheter.
Kristoffer och Mikael hade tillsammans fött upp Bucks to Burn medan Stefan firat framgångar med sin Depeche Mode influerade uppfödning Policy Of Truth. Genom att slå sina påsar ihop menade trion att chanserna till framgång skulle öka. Vilket stämde fint.

Redan i trions första kull, som bara bestod av en enda häst, fick man fram Deep Pockets som bekant blev miljonär. Raskt följde sedan Gardner Shaw, Good Vibes och Garden Leave för att nämna några. Kronan på verket hittills är dock Great Skills som hos Hans-Owe Sundberg och Daniel Wäjersten och i Bro Byggnads välkända hästägarfärger utvecklats till en häst i den yppersta eliten.

Under augusti och september vann det fantastiska stoet både Prix Maharajah - Sto EM på Solvalla och Sto-SM på Åby. I skrivande stund har hon också visat sig duga fint mot killarna genom att vinna sin gulddivisionsdebut.

Styrelsen för Solvalla Hästägarförening och tillika jury för Månadens Hästägare bugar och gratulerar uppfödarna Stall Nyx med Stefan, Mikael och Kristoffer till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för september 2023 och ser fram emot att få hylla er i Solvallas vinnarcirkel vid lämpligt tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer