Ebba vinner med Carin Carlbergs uppfödning, russet Tamla C.C.

Månadens Hästägare i augusti har vunnit "allt"

Rekryteringen av hästägare, publik och aktiva är som bekant travets stora ödesfråga. Här spelar ponnysporten en viktig roll att fylla genom att intressera barn och ungdomar för vår sport.

Ett team som verkligen utmärkt sig inom ponnysporten är Ebba Handler och hennes mamma Carin Carlberg - Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare i augusti. 

Familjen har varit aktiva inom travsporten sedan 1996 och har fött upp ett antal travare med kennelnamnet C.C. 2007 så hände det mycket för familjen. Man flyttade till en ny gård i Morgongåva, Ebba tog sin ponnylicens, man började med avel av Shetlandsponnyer och Gotlandsruss som komplement till varmblodsuppfödningen och dessutom köptes elitstoet Sundbys Tuva in. 

Sundbys Tuva har sedan lämnat bl a Tuffing och Thyra Tyrann (184 starter och 128 segrar). Som kusk har även Ebba en svårslagen meritlista med segrar i bl a Lilla Elitloppet hela tre gånger, SM 4 gånger, Lilla Hugo Åbergs flera gånger, 2 segrar i Lilla Sundsvalls Open Trot, seger i Lilla Kriteriet för att nämna några.

Apropå framgångarna så poängterar dock Carin att "det viktigaste att bära med sig inför en prestation är att man aldrig kan göra mer än sitt bästa utifrån de förutsättningar man gett sig själv och hästen. Men framförallt att ha roligt". 

Så sant som det är sagt tycker vi i Solvalla Hästägarförenings styrelse och gratulerar Ebba Handler och Carin Carlberg till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för augusti 2023 och ser fram emot att få hylla er i Solvallas vinnarcirkel vid lämpligt tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer