Joy Sisu vinner StoChampionatet före kullkamraten Jennifer Sisu

Månadens Hästägare i juli dubblade i StoChampionatet

Sisyfos Breeders startade år 2000 på en mindre gård med ett litet stall med 5 boxar på Munsö. Paret bakom Sisyfos är Jenny och Olle Larsson. 2007 satsade man och köpte Söderby gård i Märsta som var en fullskalig träningsanläggning och en gårdsdel dit avelsmärrarna med föl flyttade in.

Omfattningen av verksamheten har varierat över tiden men man har mellan 15 och 40 avkommor varje år. Paret har också olika roller i verksamheten, Olle är den som mest avgör vilka hingstar stona ska betäckas med mellan Jenny är mer en "doer" som hanterar det praktiska.
Målet har hela tiden varit att bli bland de 10 främsta uppfödarna i landet och detta genom att avkommorna ska bli väl omhändertagna, socialiserade och vara trygga med människor. De ska ha mycket mark att springa på och få riktigt bra foder.

Juli 2023 är en månad Olle och Jenny alltid kommer att komma ihåg. Deras avkommor Joy Sisu och Jennifer Sisu sopade då rent i StoChampionatet genom att lägga beslag på både första och andraplatsen. En riktig bedrift som vi i Solvalla Hästägarförening vill uppmärksamma genom att förära Sisyfos Breeders titeln Månadens Hästägare för juli 2023.

SHF gratulerar Sisyfos (Jenny och Olle Larsson) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för juli 2023 och ser fram emot att få hylla er i Solvallas vinnarcirkel vid lämpligt tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer