Solvalla Hästägarförening samlade hästägarnas organisationer

Kostnaderna att äga och hålla häst i träning ökar markant, prispengarna hänger inte med, nya besparingar aviseras och "value proposition" för att äga travhäst blir mer och mer urholkad. Följderna är en negativ spiral av minskande antal hästägare och därmed också färre och färre tävlingshästar. Resultatet blir färre deltagande ekipage i loppen och spelvärdet minskar med varje ledig startposition. Situationen är alarmerande.
I ljuset av detta bjöd Solvalla Hästägarförening in hästägarnas basorganisation Travhästägarna och opinionsbildande organisationen NÄT (nationell samverkan för ägare av travhästar) till en förutsättningslös diskussion innan Sundbyholms STL-tävlingar i lördags. En rad områden diskuterades, både hårda och mjuka värden, liksom vikten av att hästägarnas organisationer samarbetar för att på så sätt tydligare kunna påverka hästägarnas situation i positiv riktning. Hästägarnas representation i travsällskap och beslutande centrala organ måste öka för att få fokus på hästägarnas frågor. Ett krav som definierades som en springande punkt vid mötet är att Svensk Travsports ägardirektiv och ägarstyrning av dotterbolaget ATG måste bli striktare för att inte bara optimera spelomsättning utan fokusera på att generera maximalt med utdelning till ägarna.

Travhästägarna och NÄTs kommuniké efter mötet
Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer