Sammanfattning av en resenär för
SHF:s resa till Sundsvall Open Trot/Bergsåker 25-27 augusti 2023

Reseupplägget och arrangemanget
Vi åkte från Solvalla stallbacke vid lunchtid på fredagen. Vi anlände till Strand Hotell för att kort därefter bege oss till Bergsåker för dagens kvällstävlingar. Vi hamnade på förbeställda restaurangen 100 kvar och fick se två av resedeltagarna vinna dagens två viktigaste lopp. De nämnda två vann samma dag dessutom ett lopp i Frankrike. Detta kryddades med ytterligare en vinst på fransk mark dagen efter.
Vi saluterar Helena och Stefan och utbringar en skål så här i efterhand (det gjorde vi förvisso redan i direktsändning).
Sen kväll var det efterfester på en del ställen. De flesta i sällskapet var med, åtminstone i första halvlek. Vissa av oss fortsatte så att natt blev gryning och kort tid för nästa del i evenemanget.

Lördag förmiddag var vi på ett väldigt intressant besök hos Daniel Wäjersten i Solum, beläget ca 15 km från Sundsvall. Daniel imponerade kolossalt både genom sina anläggningar (och de förändringar han gjort sedan han tillträdde för tre år sedan) och på det sätt han svarade på våra frågor. Han har en väldigt tydlig träningsfilosofi. Frågan är bara när han ska anses som Sveriges främste tränare (om han inte redan är det).

Efter ett par timmar på hotellet för en del av oss var det dags för Bergsåker och dagens huvudattraktion, Sundsvall Open Trot. Det var väldigt mycket publik på plats (tyvärr anges inget publikantal till skillnad från de flesta andra banor). Vi satt på samma ställe som dagen före i restaurang 100 kvar. Vi är ju i ”brännvinsbältet” och det syntes på deltagarsammansättningen i denna del av ban-området. Oavsett detta hade vi det väldigt trevligt.
Eftersom vädret inte var det bästa valde vi att åka tillbaka till hotellet strax efter tävlingarnas slut. Det var annars After Trot i ett flertal timmar med flera bra artister. Vi valde att ha After Trot i hotellbaren i stället
En regnig söndag förmiddag var det dags för ganska tidig avfärd mot Stockholm. Vi anlände till Solvalla strax efter lunchtid.

Värdering av resan
Jag tror jag talar för samtliga när jag säger att vi är väldigt nöjda. Ett stort tack till SHF som arrangerat resan och till vår eminente reseledare och räknemästare Yngve. Han kunde räkna och varje gång kom han fram till exakt samma antal 27 inkl. chauffören. Det imponerar. Han har koll. Peter var redan på plats i Sundsvall när vi kom och skötte sin del av ledarskapet förträffligt.
På lördagskvällen samlades en stor del av oss för att samla intrycken som alltså enbart var positiva. Det utbröt en diskussion om destinationen för nästa sommartravresa. Ett antal förslag framfördes och förslagen växte i antal i proportion till intaget av öl (motsv.). Bland de förslag som framfördes kan nämnas:
• Hoting
• Harstad (i norra Norge mellan Bodö och Kirkenes)
• Det svenska Derbyt
• Det danska Derbyt (där man får dricka öl på stallbacken)
• Karlshamn (med publikplats på insidan av banan)
• Bornholm (med en mysig 600 meters bana)
• Återbesök Visby
• Kungstravet som nästa år genomförs i Jyväskylä
• Jämtlands Stora Pris i Östersund
Jag utgår från att SHF:s styrelse fattar ett klokt beslut i denna fråga.
Slutord
Återigen ett stort tack till SHF för ett förträffligt arrangemang i nivå med förra årets Gotlands-besök. Jag uppmanar er medlemmar att följa med nästa år, oavsett vilket, som jag förmodar, klokt beslut som fattas av SHF.

Dalarö
Lars-Gunnar Lendenius
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer