Bengt Göran och Anne med Knaborgs Ivar efter Solvallasegern

Månadens Hästägare i juni är en entusiastisk uppfödare med fornnordisk anknytning

Knaborgs Gård ligger i Österåker och där har Anne och Bengt Göran Knaborg bedrivit uppfödning i liten skala i snart 25 år. Bengt Göran är hästintresserad sedan barnsben och travintresset väcktes när han följde med en arbetskamrat till Valla tidigt 70-tal. När Anne kom in i bilden smittade intresset av sig och idag är de båda riktiga traventusiaster, hästägare och uppfödare.

Ett leasat fölsto i slutet av 90-talet blev startskottet för uppfödargärningen. På Knaborgs Gård finns en fornborg och alla uppfödningar har kennelnamnet Knaborg följt av ett namn med fornordisk klang. Den hittills mest vinstrika uppfödningen heter Knaborgs Disa och hon verkar numer som avelssto och är mor till Annes och Bengt Görans fyra senaste uppfödningar. Den häst som idag glädjer paret på tävlingsbanan heter Knaborgs Ivar. Ivar är efter nämnda Knaborgs Disa och Zola Boko. Ivar hade en synnerligen bra månad i juni då tre starter i regi Jennifer Persson resulterade i två segrar och ett fjärdepris.

SHF gratulerar Stall Knaborg (Anne och Bengt Göran Knaborg) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för juni 2023 och vi ser fram emot att få hylla er under vår The Owner’s Day den 23 augusti.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.

Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här

Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer