Kentucky River och Jimmy efter segern i Axevallalöpningen

Dunderprestation i Harpers ger utmärkelsen Månadens Hästägare

Kentucky River med Per Nordström i sulkyn gjorde en närmast osannolik prestation under Elitloppslördagen då han i Harpers Hannovers lopp travade utvändigt ledaren hela loppet i hårt tempo, betvingade denne men blev sedan avslagen på linjen. Ägare till Kentucky River är Jimmit AB och bakom synonymen finns Jimmy Mitman.
För Jimmy började travintresset med kamratspel på V75 som sedan expanderades till frekventa Solvallabesök tills gänget en kväll för 10 år sedan vann en fin slant på V86 och beslutade att bli hästägare. På den vägen är det.

Under åren har det passerat ett antal hästar med olika framgång, däribland kan nämnas Nolimitjimmit och Harran Boko som idag tävlar i annan regi. Jimmy berättar: ”För 5 år sedan tog jag kontakt med Lapeca Trav efter ha sett en bild på Kentucky River som föl på Facebook och bestämde mig för att köpa fölet direkt - det som tilltalade mig var naturligtvis hans stam med Father Patrick som pappa och Flicka River som mamma med Ready Cash som morfar”.

Beslutet har visat sig vara lyckat och Jimmy har fått en spännande och berikande resa. Kentucky Rivers styrka, elegans och talang på banan är en ständig källa till stolthet för Jimmy. ”Inför framtiden ser jag fram emot att fortsätta tävla med Kentucky River. Varje gång han startar ett lopp blir man fylld av förväntan och spänning, jag vet att vi är en del av något speciellt”.

SHF gratulerar Jimmit AB (Jimmy Mitman) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för maj 2023 och önskar all lycka med starten i Åby Stora Pris kommande helg. Vi ser fram emot att få hylla dig under vår The Owner’s Day den 23 augusti.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.

Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här

Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer