Tip Of The Tounge vinner på Bergsåker. Foto: ALN

Månadens Hästägare i april fascineras av avelsbiten

Det var spelet på hästar som startade Östen Carlssons travintresse på 80-talet. Ganska snart så tog dock sporten över intresset från spelet och banan som hästägare startade. Hästägandet har sedan varit sporadiskt och gått upp och ner genom åren. Men för några år sedan när stjärnhingsten Muscle Hill syndikerades så köpte Östen en andel och naturligtvis så sköt intresset i höjden.
Idag är Östen delägare i Söderby Stuteri och har ett 10-tal avelsston. Tanken är att föda upp välstammade hästar, gärna ston, för att om möjligt tävla med dessa i unghästloppen och sedan sätta dem i tidig avel. En häst som precis är på väg in i avelsverksamheten är Tip Of The Tounge. Ett 4-årigt sto som under april månad var ute och tävlade 3 gånger i Daniel Wäjerstens regi. Månaden april resulterade i en seger på Bergsåker, en andraplats på Sundbyholm och en tredjeplats på Solvalla. Planen ska följas och nu får Tip Of The Tounge avsluta tävlingskarriären och bli avelssto. Första partner blir Francesco Zet.

SHF gratulerar Östen Carlsson (Tamatova AB) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för april 2023 och ser fram emot att få hylla dig vid lämpligt tillfälle i Solvallas vinnarcirkel.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.

Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här

Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer