Månadens Hästägare för januari 2023, Alf Nordemo, tillsammans med fine Valeur. Foto: ALN

Månadens Hästägare i grönt med rött pentagram

Månadens Hästägar-utmärkelsen för januari 2023 går till en välkänd hästägare och hästägarpsedonym på Solvalla – Alf Nordemo och hans Stall Escapade! Pseudonymen Stall Escapade och hästägarfärgerna grönt med rött pentagram härstammar från tidigt 60-tal när Alf Nordemos pappa och farfar köpte sin första travare. Sedan har det varit en lång parad av hästar såsom Bottnas Junker (-78) med 33 segrar, Micro (-81) som vann fem raka segrar på Solvalla 1986, samt den ruskigt snabba Istanbul (-00) till den mer nutida Valeur samt en lång rad ”Bottnas-hästar” såsom miljonären Bottnas Commandeur.
I modern tid så är vi många som associerar Alf med Valeur, som tagit 12 segrar hemma på Solvalla och dessutom ofta körs av Alfs dotter Sandra. För dagen är det Bottnas Justin och Bottnas Jake som är mest på tårna av de egenägda hästarna och bland uppfödningarna sticker Bottnas Idol, Bottnas Intense, Swish the Cash och i Norge aktiva Bottnas Jaguar ut. Alfs travverksamheten är bred med allt från årsföl, unghästar, starthästar och fölston. Totalt ett 70-tal hästar som för dagen som befinner både Sverige och Frankrike.

SHF gratulerar familjen Nordemo med Alf i spetsen (Stall Escapade) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för januari 2023 och ser fram emot att få hylla er vid lämpligt tillfälle i Solvallas vinnarcirkel.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.

Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här

Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer