Jerka Sting var omsvärmad efter segern på Annandagen. Foto: ALN

Månadens Hästägare för december gav aldrig upp

Månadens Hästägare för december 2022 är korad och priset går till Sjöblom Gruppen AB i Upplands Väsby. Ägaren Rune Sjöbloms älsklingstravare heter Jerka Sting och det var genom hans snygga STL-finalseger på Annandagen som Rune nu kan titulera sig Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för december 2022. Men Jerka Sting är inte den enda av Runes hästar som kan springa. Han är delägare också i Staro Onyourmarks och Mitzy Gold.
Runes travintresse började i mitten av 80-talet då familjen flyttade till Upplands Väsby. Genom åren har Rune haft hästar hos såväl Stig H Johansson som Per Lennartsson. Stig Hs framgångar var också en bidragande orsak till att travintresset tog fart ordentligt. Det var också hos Stig H som nyförvärvet från Kriterieauktionen 2018, Jerka Sting, sattes i träning. Han vann också sina 3 första starter innan han olyckligt drabbades av hjärtmuskelinflammation som spolierade resten av 3-årssäsongen samt 4-årssäsongen. Rune gav dock aldrig upp och under 5-årsäsongen 2022 tände Jerka till i regi Claes Sjöström och kronan på verket sattes på Solvalla i STLs Klass 1 final på Annandagen.

SHF gratulerar Rune Sjöblom (Sjöblom Gruppen AB i Upplands Väsby) till utmärkelsen som Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för december 2022 och ser fram emot att få hylla dig vid lämpligt tillfälle i Solvallas vinnarcirkel.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.

Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här
Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer