Stall Segerhuva mfl med Margareta i centrum efter prisutdelningen vid Lannem Stellas Stokriterieseger på Dannero Foto: ALN

Det anrikaste stallet blev "Månadens Hästägare" i augusti

Stall Segerhuva är tveklöst ett av Sveriges mest anrika travstall. I spetsen står Solvalla Hästägarförenings hedersmedlem Margareta Wallenius - Kleberg.

Menhammar Stuteri behåller varje år ett antal av sina uppfödningar för att tävla under pseudonymen Stall Segerhuva. Hästarna återfinns hos tränare runt om i Sverige och tävlar alltid med med kusken klädd i den klassiska mörkgröna dressen med brunt axelskärp. Under de senaste åren är det faktiskt Stall Segerhuvas kallblodshästar som haft de största framgångarna där Dunungen ifjol dominerade sin kull med segrar i både det svenska och det norska Stokriteriet.

Den 7 augusti vann Stall Segerhuva Stokriteriet på Dannero för andra året på rad. I år var det Lannem Stella som vann och då också tog sin sjunde raka seger. Hon vann verkligen loppet plättlätt!

SHF gratulerar Stall Segerhuva till utmärkelsen som Månadens Hästägare för augusti 2022 och ser fram emot att få hylla er vid lämpligt tillfälle i Solvallas vinnarcirkel.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäla ert hästinnehav, litet som stort, till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.

Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här
Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer