Snip från Expressen den 15/3

Replik på Stefan Tarzan Melanders tablå i Expressen 15 mars.

Jodå Stefan, Solvalla Hästägarförening (SHF) lever och frodas.
Och även om vi hästägare på grund av pandemin knappt fått vara på traven de senaste 2 åren så fortsätter de flesta av oss att betala stora belopp till travtränarna varje månad.
Solvalla Hästägarförening (SHF) har ca 500 medlemmar och vi jobbar ständigt för rekrytering av fler hästägare till sporten.
Vi skapar mervärden för befintliga hästägare med aktiviteter, resor, lopp på Solvalla och varje månad så utser vi Månadens Hästägare på Solvalla.
Vidare engagerar vi oss också för bättre villkor för hästägarna och för våra tävlingar.

Baserat på vad du skriver så kan vi säkert finna flertalet frågor som vi kan driva tillsammans, hästägare och tränare. Vi diskuterade detta med dina tränarkollegor häromveckan då vi hade ett gemensamt möte. Mycket samsyn råder om vad som borde göras! Den dialogen kommer att fortsätta den 18 maj då Solvalla Hästägarförening och Solvalla Travtränarförening har nästa möte. Skriv in det i kalendern Stefan så får vi diskutera vidare. Om vi snackar oss samman om ex ”Delningspropositionerna” och tar fram ett gemensamt förslag så tror jag säkert att Solvallas sportchef är lyhörd för våra önskemål.

En fråga jag bedömer att du får svårt att få gehör för är ”att alla kvalificeringslopp ska gå på fredagarna”. Fredag på Solvalla innebär för det mesta lunchtrav vilket inte är bra för varken hästägarna, tränarna, funktionärerna eller publiken. Det arrangeras bara för att skapa fler speltillfällen. Personligen tycker jag att lunchtravet ska minimeras så att vi får välfyllda lopp på kvällstraven istället.

Och ja, det stämmer att vi fått tag i en galet fin kallblodstvååring som är i träning hos Jan-Olov Person i Hudiksvall och som vi nu erbjuder som andelshäst till nya och befintliga medlemmar.

Med vänlig hälsning
Peter Engblom, ordförande Solvalla Hästägarförening

Länk till Stefan melanders tablå
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer