Thomas Jöhncke är Månadens Hästägare för juli månad efter Ajuscos V75-vinst. Foto: ALN

Thomas Jöhncke blir Månadens Hästägare för juli månad

Det började med ett delägarskap i en häst för 10-12 år sedan och idag utses Thomas Jöhncke till Månadens Hästägare på Solvalla!

Delägarkapet gav blodad tand och efter att också prövat på att köra häst var Thomas fast. Han köpte ett sto som sedan blev mamma till Augusta som under sin karriär vann 5 lopp och sprang in drygt 430.000 kr. Idag har Thomas 10-talet hästar där Ajusco (efter One Too Many) är den främste. Flera av dem tränas av dottern och amatörtränaren Caroline medan Thomas harvar banor, vattnar och fodrar. Nämnde Ajusco är som flera av Thomas hästar döpta efter golfbanor och är ett riktigt glädjeämne för ägaren. 6 starter under 2021 har alla slutat på pallen och senaste starten, den 3:e juli, resulterade i seger i en V75-final på Färjestad.

SHF gratulerar Thomas Jöhncke till utmärkelsen som Månadens Hästägare för juli 2021. Vi kommer att hylla Thomas och alla tidigare vinnare av Månadens Hästägare under vår egen travdag, The Owner’s Day, på Solvalla den 10:e oktober.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.
Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer