2021-03-25 Solvalla nytt

Solvalla har släppt ett antal nyheter under de senaste veckorna. Både rörande det nu allt närmare förestående Elitloppet (ja visst längtar man!) och sensommarens höjdare Jubileumspokalen. Här kommer en summering.
Elitloppshelgen
I år kommer samtliga startande i Elitloppet erhålla en garanterad prischeck på 25 000kr. I och med detta så tar vi bort samtliga rese- och hotellbidrag för deltagande ekipage. Dock ligger vi kvar med planet från Frankrike och detta plan bekostas även fortsatt av Solvalla.

Vinnaren av Harper Hanovers kommer 2021 att mottaga 1 MSEK i första pris. I och med detta blir även ”Harpers” ett s.k Grupp-1 lopp. 2020 gjordes en (corona) justering ner till 500 000kr i första pris medan vi 2019 hade 900 000kr till segraren.

Sweden Cup uteblir även 2021, åtminstone i den form vi vant oss vid med försök och final. Istället kör vi ett lopp för hästarna närmast under Elitloppet med 300 000kr i förstapris.

Jubileumspokalen
Efter att i 20 år legat på 1 miljon i första pris har vi tyckt att det är dags för en justering prissumman för Jubileumspokalen. Från och med 2021 så kommer förstapriset i Jubileumspokalen vara 1,5 MSEK. Vi höjer även Prix Maharajah från 900 000kr i förstapris till 1 MSEK. Iom detta blir även Prix Maharajah ett Grupp-1 lopp.

Solvalla-TV
Som många av er (förhoppningsvis) noterat har Solvalla genomfört en egen sändning under våra större tävlingsdagar de senaste månaderna. Detta projekt strävar efter att erbjuda en sändning med fokus på sporten, inte spelet. Projektet är alltjämt under utveckling och utvärdering, men vi är nöjda med vad vi åstadkommit hittills och kommer förbättra sändningen ytterligare. Nu på lördag 27/3 kan ni följa V75-finalerna från Solvalla i denna kanal, ni följer den på ATG.se under kanalvalet Solvalla-TV.

Missa nu inte tävlingsdagen på lördag. Surfa in på Solvalla-TV tidigt, redan innan V75 så går ju "Margaretas"!
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer