2017-05-16

I veckan som gick arrangerade föreningen en medlemsresa med buss till Svante Båths träningsanläggning i Knivsta.
Ett 60-tal medlemmar möttes upp av Ola Lernå på Sulkysport, som också är hästägaransvarig hos Svante. Med sig hade han stallets försteman Viktor Lyck och Rueben Hogin. Rueben är skötare till föreningens andelshäst, 2-åriga Saphir C.D. Varje skötare har en egen avdelning med åtta passhästar vardera. Vi passade givetvis på att bekanta oss närmare med Saphir. Vi har ingen anledning att tro att hon kände sig besviken på tilldelningen av morötter.

Ola berättade om träningsupplägg och om den unghästträning som är Svante Båths specialitet. Han kör in ettåringarna redan på våren, men utan att de missar betet. De delas sedan in i olika grupper beroende på hur de tar till sig träningen och hur långt fram de är. De bestämmer sedan själva om de är mogna för 2-årsstart eller om de vill vänta tills de blir tre.

Föreningens medlem Calle Lindvall stod för fika-arrangemanget. Vädret kunde ha varit varmare en kväll i maj, men det regnade i alla fall inte. Resan var kort och intensiv, men som alltid när våra medlemmar träffas var det en god och gemytlig stämning.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer