Åby Stora Pris 2007-09-15

Tidigt på lördagsmorgonen träffades väldigt morgon-pigga hästägare för att med buss transporteras till årets stora tävlingsdag på Åby, med Åby Stora Pris.

Väl framkomna välkomnades vi med Västkustens normala väder, d v s halv storm. Vi som VIP-gäster fick i alla fall plats i ett tält. Där var det framdukat med räkfrossa. Åtskilliga trälådor med räkor lät vi oss väl smaka innan den stora tävlingsdagen tog sin början.

Precis i början av V75, avd 2; kunde ett gäng glädjas åt en hedersam andra plats i klass I. Det var en A U häst, Bilbo A U som blev snuvad på mållinjen av Min Karnassos (Björn Goop förstås). I alla fall så hade stall Eva Hb & Ck fått en lycklig start på tävlingsdagen.

Vi fick också uppleva hur Open Stretch kan förvilla spelaren. När man trodde att Giant Superman var klar i kvalet till finalen, vem kommer då på insidan om inte Åke Svanstedt med den franske hästen Oiseau De Feux och snuvar honom på mållinjen. I gengäld använde sig Giant Superman av samma medicin i skiljeheatet av Åby Stora Pris, då han i rygg på Oiseau De Feux styrde in på Open Stretch och kunde med minsta marginal ta hem det stora priset. Båda ekipagen hade vinnartiden 13,5 på denna blåsiga bana, framför allt motvind (halv storm) på bortre långsidan.

Deltagarna i hästägarföreningen hade haft en upplevelserik och framgångsrik travdag. De flesta hade säkert spelat på Bilbo A U och där kammat hem en hel del deg. I alla fall deppade ingen.

Nu hade den tidiga morgonen och dagen satt sina spår, så hemresan gick i lugnets tecken. De flesta verkade helt nöjda och tog sig en tupplur, ända tills vi av ett ryck i bussen väcktes vid 23-tiden. Bromsarna hade pajat. Det var bara att lämna bussen och invänta en ny. Tack och lov hade stormen bedarrat.

En ny buss kördes fram och vi kunde fortsätta resan hem till Stockholm efter en omtumlande dag.

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer