Julmyra Gård 2007-05-12

Klockan 9 på lördagsmorgonen på börjades resan till Staffan Svensson stora projekt Julmyra Gård. Efter drygt en timmes bussfärd var vi framme på anläggningen i Heby. Temat för projektet är Framtidens hästgård i harmoni med djur och natur. Staffan håller på att bygga upp ett kombinerat boende med träningsanläggning för travhästar. Gården är på 90 hektar och det kommer att säljas 93 tomter. Redan i dagsläget är 57 tomter sålda. Det finns två olka tomtstorlekar. Villatomt om 2.000 m2 eller Gård på Gården på 40.000 m2. I den senare finns det möjlighet att bygga ett eget stall på den egna fastigheten. För den som har en villatomt ingår servitut att hyra box för häst för 200 kronor per månad. I båda alternativen har man tillgång till träningsanläggningen och betalar för det 350 kronor per häst och månad. Kostnaden skall täcka drift och underhåll av träningsbanorna. Det finns även en bostadsrättsförening på 12 lägenheter i 6 stycken parhus.

En 1.000 meter rundbana med samma uppbyggnad som Solvallas tävlingsbana finns. Doseringen är 14 %, vilket lämpar sig ypperligt för farter i dryga 20-tempo. Banan har en automatisk bevattningsanläggning. Rakbanan är 1.000 meter och backbana på 1.400 meter med 35 meters stigning finns också att tillgå.

Det bör nämnas att ett daghem är under uppförande och till hösten är 15 barn inskrivna där. Daghemmet hålls öppet mellan klockan 06 – 21.

Efter en guidad rundtur bjöd Staffan på förtäring och svarade på alla tänkbara frågor. En tanke med gården är att den enskilde inte behöver göra sina inköp av foder med mera själv utan att det görs tillsammans så att fina rabatter kan åtnjutas.

Anläggning är synnerligen spännande och verkligen värt ett besök. Kolla in på hemsidan via denna länk: www.julmyra.se

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer