2013-08-14

Förväntningarna var högt uppskruvade inför Rigatonis start på Gävle den 13 augusti.
Rigatoni spelades till favorit till 1,80 efter att stallet öst beröm över henne, bl a på ATGs hemsida, inför starten i tisdagens V64-3 på Gävle. Att hon såg strålande ut i provstarterna bakom bilen förstörde inte heller omdömet, plus att vi hade turen att hon blev nedstruken ett spår från sitt sjundespår. Eller oturen om man får vara lite skrockfull. Därmed hade turen förbrukats för den dagen.

När starten gick hittade Kilhström ingen plats för Rigatoni och hon fick ett tredjespår genom första sväng, vilket sedan byttes mot dödens. Vid förra starten visade hon att hon kunde klara även den positionen och Kihlström satte sig tillrätta några längder längre ned bakom ledande 1 Ajja Dara. Dessvärre var Rigatoni inte sig riktigt lik från starten innan. På bortre långsidan 500-600 kvar, och när attackerna kom bakifrån, såg hon ut att ha tappat sugen även om hon inte gav upp. Det hände ingenting när Kihlström ryckte tussarna mitt i sista sväng och han styrde ned henne på innerspår. Hon kämpade ändå på i sin fart och kom i mål som sjua på 1.16,5a. Det är ingen tid vi har rätt att klaga på för ett 3-årigt sto i tredje starten, men vi hade ändå väntat oss lite mer.

Det blev otur med positionerna igen. Tröttnade hon för att hon fick gå i dödens i två varv var vår fråga till tränare Walmann. - Det är klart att det inte var någon önskepositon, men det är inte hela förklaringen, svarade han. Hon skall kunna bättre än så. Troligtvis är det något fel på henne och vi kommer naturligtvis att kolla upp henne i halsen och ta blodprov för att se att hon inte har någon infektion, - Jag blir inte förvånad om det visar sig vara förklaringen, avslutade han.

Resultatlista 130813

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer