Natural Mine i center tillsammans med ägargänget. Håkan längst till höger

Från hovslagare till hästägare

Håkan Matz är född in i travsporten. Redan som tonåring under 60-talet hade föräldrarna hästar i proffsträning och 1961 bevistade Håkan sitt första Elitlopp på plats. I slutet av 60-talet blev han yrkesmässigt involverad i travsporten, då som hovslagare efter genomgången hovslagarutbildning och som hästskötare under några år. 

Sedan kom "livet emellan" med familjebildning och andra yrken under några år. In på 2000-talet var så Håkan med i återuppbyggnaden av ett träningscenter för travhästar. Den röda tråden plockades upp igen med en rad andelsägda hästar hos Jörgen Westholm. Framgångarna lät inte vänta på sig med hästar som Remarkable Feet, Santos de Castella, White Lightning, Global Amazon m.fl. och nu senast med Natural Mine och Graces Bird. Det är just Natural Mine som blev den utlösande faktorn för att Håkan nu blir utsedd till Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för maj 2024. Natural Mine gjorde ett snyggt hat-trick under april och maj på hemmabanan Solvalla och segrade bl a i finalen av Courantserien.

Vi ser fram emot att få hylla dig som Månadens Hästägare i Solvallas vinnarcirkel vid lämpligt tillfälle Håkan.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer