Mikael Kjellman, Second Serve och tränaren Jörgen Westholm efter segern på Solvalla.

"Travet har vuxit till mitt största intresse"

Travet började som det typiska måndagsnöjet i hemstaden Halmstad för 30-talet år sedan. Idag är Månadens Hästägare för april inte bara ägare till dryga 20-talet travhästar utan också uppfödare med andel i eget stuteri. Vi pratar om Mikael Kjellman och hans Bonanova Stable.
Som för så många hästägare så började intresset på plats på travbanan bland hästarna, med spelet och med spänningen i loppen. Intresset accelererar och för Mikael togs steget över från entusiastisk publik till aktiv hästägare för ca 10 år sedan. I början i liten och blygsam skala till att idag omfatta drygt 20-talet tävlingshästar. Den av Mikaels hästar som utmärkte sig i april månad var Second Serve, en treåring efter Greenshoe som vann sin första start hemma på Solvalla på ett fint sätt.

För att fördjupa sig ytterligare i travsporten har Mikael numera också några fölston och ett engagemang som delägare i Söderby Stuteri utanför Märsta. "Min stora dröm är att få fram en häst som kan hävda sig i de stora loppen och bli en framstående tävlingshäst på internationell nivå" berättar Mikael.

Solvalla Hästägarförenings utnämner Bonanova Stable och Mikael Kjellman till Solvalla Hästägarförenings Månadens Hästägare för april 2024. Vi ser fram emot att få hylla dig i Solvallas vinnarcirkel vid lämpligt tillfälle.

Vi vill också påminna er alla medlemmar i SHF att anmäla ert hästinnehav till solvallahf@gmail.com för att öka chanserna att bli Månadens Hästägare. Du hästägare som inte är medlem ännu, ansök om medlemskap här.


Foto: ALN. Text: Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer