Vilket fantastisk race Klubbmästerskapet blev

Medlemshästar spridda över hela 5 volter och med totalt 100 meter från först till sista häst startade Solvalla Hästägarförenings Klubbmästerskap x Equitours. Startprissummorna i loppet sträckte sig från 12.500 kr till nästan 3.000.000 kr. Förutsättningarna för ett kul race fanns verkligen! Och vilket kul race det blev!
I denna första upplagan av Solvalla Hästägarförenings Klubbmästerskap såg det länge ut som hästarna på de främre volterna skulle kunna hålla undan för tilläggshästarna. 1500 meter gick efter 16,4 med Leader Winner i täten. Klistrad i rygg satt vår andelshäst Bagheera Montana.

Jerka Sting och Aurelia Express, som båda startade med 100 meters tillägg jagade frenetiskt. På sista bortre lånsidan drog Battuta Face undan och i sista kurvan såg det helt klart ut. Då hade dock Aurelia Express fått vittring och dunderspurtade förbi till säker vinst på nya svenska rekordet 12,6 (och var det dessutom världsrekord på den udda distansen?)!

SHFs egen Bagheera Montana spurtade fint efter sen lucka till ett 4:e pris (undertecknad tror hon kunnat vara 2:a i mål om hon inte fastnat i rygg på trött häst).

Grattis till Aurelia Express och Stall Kennys Andelshästar till segern och Klubbmästartiteln. Körde gjorde Magnus Djuse och hästen tränas av Timo Nurmos.

Speciellt tack till Solvalla och sportchef Anders Malmrot för att vi fick göra detta. Stort tack också till Equitours för samarbetet.

Vi kommer att köra Klubbmästerskapet också nästa år. Vill du vara med? Ansök om medlemskap på www.solvallahf.se
Peter Engblom Foto: Solvalla
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer