Kvalet 2/10

Söndagen den 2 oktober var vi 17 förväntansfulla resenärer som steg på bussen utanför Solvallas stallbacke för en resa till Hagmyren för att se vår andelshäst Faderullan gå sitt kvallopp.

Vi började med ett besök hos hennes tränare Jan-Olov Persson. Vi fick en rundvandring på gården där han visade Järvsöfaks hage, där det gick en snygg fux för dagen, och gravplatsen där Faksen ligger begravd. Vi fick se Ponnystallet där hans döttrar huserar med sina ponnys. Vi fick även se "simbassängen" han har när de tränar hästarna genom att binda fast dom i svansen och sen får de simma i några minuter i intervaller.

Han visade däven det stall som var första stallet på gården. Det kallades Hammering efter en häst som dåvarande ägaren hade. Där hade J-O under några år en veterinärklinik. Nu är det ett avelsstall där de tappar hingstar på sperma. Sen fick vi se utegångsstallet där Faderullan tillbringade sin första tid hos J-O. Efter det gick vi till Järvsöfaks Saloon för fika. Där visade J-O lite minnesvärda filmer om Järvsöfaks.

Sen bar det av till Hagmyren travbana. Där träffade vi Faderullan och hennes skötare Linda. Faderullan hade precis varit ute för värmning. Hon var ganska nöjd över den uppmärksamhet hon fick av alla som ville klappa och ge henne morötter. Vi fick en pratstund med Linda om Faderullan. Hon, hästen alltså, är snäll och lätthanterlig. Lite rund om magen för dagen men det är inget att oroa sig över. Linda sa att hon inte är den snabbaste just nu, men det behöver hon ju inte vara i nuläget heller. Det kommer ju nästa år när hon ska börja starta. 😊

Vi gick ut till banan och tittade när hon startade i kvalloppet, körd av Mats E Djuse. Det skötte hon utmärkt. J-O hade 5 st i samma kvallopp och Faderullan kvalade på 43.7 och var först i mål av de 5 tillsammans med den som J-O själv körde. Efter det tog vi oss över till publikplats och restaurangen där vi intog en god måltid och några spelade med olika framgång. Efter sista loppet gått i mål bar det av hemåt igen. Vi var tillbaka på Solvalla vid 20-tiden.

Inte helt omöjligt att denna resa upprepas nästa år någon gång när Faderullan ska starta

Gå gärna in i bidgalleriet för Faderullans kval.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer