Reseskildring från Gotland av Gunnel och Bengt Wilde

Succé! Så kan med ett ord SHF:s Gotlandsresa sammanfattas.

Grunden lades i första kvällens mingel i S:t Clemens kyrkoruin där vi undfägnades synnerligen generöst av Granaths. Vi lät oss väl smaka i den fantastiska miljön samtidigt som vi applåderade den sympatiske irländske trubaduren som underhöll oss.Onsdagen inleddes med besök på Smissarve Gård hos Ronny och Vanja Olofsson som informerade oss om sin och gårdens bakgrund samt filosofi om hästuppfödning. Särskilt intressant var att höra hur man lärt sig knep om hur mammorna hindras att äta kraftfodret som är avsett för fölen och hur man hindrar råttor från att ta sig in i ensilagebalar. Förutom att beundra Oaksvinnare in spe så kunde man beskåda pumpodling i gödselstack eller ett smakfullt stenparti med ett sex våningars fågelhus i ett 100-årigt träd.

Efter en mycket smakfull lunch på Gumbalde golfbanas restaurang var det dags för återresa till utgångspunkten Strand hotell i Visby. Under bussresorna till och från Smissarve fick vi lite historielektioner av den sympatiske gotlänningen som körde bussen. Mest intressant var kanske att den gutniska femkampen, Stångaspelen, startades för snart hundra år sedan på Gumbalde ängar.På kvällen var det så dags för trav på Skrubbs med Gotlandslöpningen som huvudnummer. Det var genomgående fina lopp med glädjande stor publik i den härliga sommarkvällen. Vi fick också uppleva historia då Örjan förlorade två målfotodueller inom samma streckspel, vilket väl aldrig hänt förr. Det och mycket annat gjorde att spellyckan, i vart fall för undertecknade, som vanligt inte stod oss bi.

På torsdagen var det fria aktiviteter vilka inte är svåra att hitta i Visby eller på Gotland som helhet. Alla hittade sina intressen och i den gassande solen blev vätskekontrollerna många för dem som inte svalkade sig med bad i (den ljumma) Östersjön.

Efter en fantastisk båtresa till Nynäshamn med möjlighet att sitta utomhus på däck 10 och njuta av ett spegelblankt hav under en solig himmel och vindstillhet, så var det bara att kliva på den väntande bussen för sista etappen till Solvalla.

Alla upplevelser till trots, så mest imponerade nog ändå hur väl allt fungerade med information och transporter med mera. Lena G ska harangeras väl för upplägget och idéen som sådan, men förtjänsten för att arrangemanget flöt så väl som det gjorde tillfaller vår eminente och idogt arbetande reseledare Peter. Det finns som bekant ett uttryck som säger att bakom varje framgångsrik man så står en kvinna och det finns all anledning att också framföra ett tack till Cicci som säkert varit Peter behjälplig.

Det glada och positiva gänget decimerades sista etappen på grund av olika sätt att ta sig hem från Nynäshamn, men den skara som var kvar till Solvalla tackade åter för resan och uttryckte att det inte skulle vara fel om vi kunde få uppleva en sådan Gotlandsresa igen.

Med bästa travhälsningar

Gunnel och Bengt Wilde (Deep Feeling och Faderullan)
En del av gänget framför det 100-åriga trädet på Smissarve
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer