"Banornas förslag" till ny travsportorganisation

Som vi tidigare har berättat här på hemsidan så har Solvalla, Åby, Jägersro samt ytterligare ett antal travbanor sagt nej till det organisationsförslag som Svensk Travsport (ST) har lagt fram och argumenterat för det senaste året. STs förslag har i korthet gått ut på att svensk travsport ska bli en ekonomisk förening med en gemensam balansräkning innehållandes de enskilda travsällskapens/banornas sammanlagda resurser och tillgångar. I gengäld skulle banorna få ett delägande i denna nya ekonomiska förening.
För att uttrycka sig försiktigt så har ett antal banor med Solvalla, Åby och Jägersro i spetsen inte uppskatta denna idé av expropriering av tillgångar från travsällskapen runt om i landet. För att bryta dödläget och komma vidare i den nödvändiga omorganisationen så har banorna nu istället tagit initiativet och tagit fram "Banornas Organisationsförslag". Ett organisationsförslag som syftar till att säkerställa att de två diametralt olika funktionerna "travmyndighet/service organisation" och "spelbolagsägare" får de olika specialkompetenser som de förtjänar genom att dela upp verksamheten i separata organisationsenheter. En uppdelning av "förbund" och "kommersiella intressen" som till exempel Ishockeyförbundet/SHL redan gjort.

Läs gärna mer i "Banornas alternativa organisationsförslag" som skickats ut från Åby Travhästägarförening
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer