2020-12-31 Med förhoppningar om ett Gott Nytt År

Snart klämtar nyårsklockorna och vi får, förhoppningsvis, välkomna ett betydligt bättre år än vad 2020 varit för de flesta av oss.
Med Solvallakepsen på och med svensk travsports bästa för ögonen samt ett personligt mål så önskar jag mig några förbättringar inför 2021.
1. Vi får komma och se våra hästar tävla på plats. Som hästägare är jag glad att hästarna fått tävla vidare under 2020. För mig så är det en förutsättning för att kunna hålla häst i träning. Men nu vill jag faktiskt komma ut till staketet igen! Travsport är bäst på plats!
2. SHF kan genomföra alla våra planerade aktiviteter med The Owner’s Trophy som huvudnummer. Vi i styrelsen är så laddade och vill bara komma igång med alla planerade aktiviteter. Helst vill vi kunna köra The Owner’s Day i april men i värsta fall på vår ”reservdag” i oktober. Hoppas ni medlemmar också är ”taggade”!
3. SHFs hästar startar med framgång. Vi har två fina tvååringar i föreningen, Didicoy och Deep Feeling. Nu blir tjejerna 3 år och vi alla delägare hoppas att snart få se dem på banan!
4. Vi får bevittna sista helgen i maj på plats på Valla. Låt oss glömma Elitloppet 2020, av många anledningar, och istället så ses vi på Valla den sista helgen i maj. Alla naturligtvis nyvaccinerade!
5. Hela ”Team Solvalla” formerar styrkorna och utvärderar på ett seriöst sätt hur vi ska kunna få till stånd en egen tävlingsdag för Solvalla! Det är direkt olyckligt för att inte säga ovärdigt att Solvalla som travsportens Nationalarena har en saxad dag som ”vår” dag.
6. Inga fler dopingskandaler, vårdslösa drivningar osv. Behöver jag säga mer? Tror nog inte det?
7. ST ”tar tag” i sitt dotterbolag ATG. STs styrelse har varit extremt osynliga detta år då de mer än någonsin skulle behövt stå rakryggade med tanke på allt som hänt. Rakryggade styrelsemedlemmar som också törs ställa klara ägardirektiv till dotterbolaget ATG. Det spelar ingen roll hur mycket svenska folket spelar på ATGs produkter om överskottet inte når ”sista raden” i resultaträkningen. Vi i ”ecosystemet” och som vill att så mycket avsättning som möjligt ska gå till travet bör inte bara prata omsättning. Det är inte bara omsättningen som avgör vilka prispengar vi ska köra om, det är ATGs resultat på sista raden. Jag ser nu fram emot att ST säkerställer att de otroliga omsättningarna detta år också syns på sista raden och i sportens prispengar!
8. Inga tveksamma domslut! En uppfräschning av reglementet gjordes bara härom året men känns alltmer som en halvmesyr då det inte verkar finnas de verktyg som vår domare behöver för att göra sitt jobb på bästa sätt för travsporten. Vi får inte framstå som bara halvseriösa i tv-sändning efter tv-sändning. Vi måste vara stringenta och klockrena i domsluten. Ge våra funktionärer rätt möjligheter i tydliga regler och bedömningsgrunder!
9. Att ödesfrågan med travsportverksamhet vara eller inte vara som näringsverksamhet får ett positivt och slutligt beslut. Om hästägande skulle förlora rätten att "kvitta momsen" skulle det vara ett dråpslag för många hästägare. En 20%-ig kostnadsökning skulle slå hårt mot den redan dåliga kostnadstäckningen vi hästägare upplever.
10. Sist och av förmodat minsta allmänintresse för er läsare så hoppas jag att min egen häströrelse går runt under 2021. De åren man kan summera plus-minus-noll är alltid glädjande. Låt 2021 bli ett av dem! Man lever ju på hoppet!

Gott Nytt Travår till alla medlemmar och övriga travintresserade från oss i styrelsen!

Peter Engblom
Ordförande SHF
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer