Momsen - travets ödesfråga?

Som vi tidigare skrivit här på hemsidan har Skatteverkets publicerat ett utkast angående momshanteringen för hästägande som då skulle omklassificeras till privat verksamhet istället för som idag, ekonomisk verksamhet. Kort sagt skulle innebörden vara att rätten att "dra momsen" på de kostnader vi har för att hålla häst skulle försvinna och rent av kan även kostnader för travsportverksamhet komma att ifrågasättas i bolag med annan huvudverksamhet än travsport. I båda delar skulle därmed förutsättningarna drastiskt försämras för hästägande.
Styrelseordföranden i Östergötlands-, Stockholms,- Sörmlands,- och Solängets Travsällskap har synpunkter på hanteringen av denna ödesfråga. Allt medan remisstiden rinner ut så är det tyst från vårt centralförbund Svensk Travsport. Det har delegerat frågan till en extern part, LRF Häst, att driva sportens talan.

Bifogat finns ett brev som nu sprids i Travsverige och som vi i Solvalla Hästägarförening ställer oss till fullo bakom. Vad säger ni?


Skatteverket och travsporten
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer