The Owners Day

Så var hästägarnas alldeles egna dag, The Owners Day, över igen. Detta år var det sig inte riktigt likt. Trots det minst sagt härliga sensommarvädret så fanns ingen publik på läktarna och det var lugnt på stallbacken. Inte ens hästägarna fick vara på plats för att se det riktigt fina tävlingarna. Föreningens planer att bjuda in alla SHF-medlemmar och hästägare med starthäst för mat, dryck och samvaro fick vi skrinlägga redan tidigare. Istället fick vi alla njuta av tävlingarna från TV-soffan denna Owners Day. Trots att vi är glada att arrangemanget gick att genomföra och att vinnarna fick koras så hoppas vi verkligen att detta var sista gången vi kör vår dag utan hästägare och publik på plats!

Men det blev fina lopp också denna dag, både på pappret och i verkligheten. De lopp som höjde sig över mängden var naturligtvis huvudloppen The Owners Trophy och Fillies & Mares - Menhammar Stuteri.

Dagens segerherre måste vi utse Roger Forslund till. Han både äger, tränar och har fött upp Quarcia som efter att sista 700 metrarna gått i fjärdespår vann på ett komfortabelt sätt med Kim Moberg i sulkyn. Priset var 125 000 kronor plus en betäckning med From Above eller Who's Who. Stort grattis till er alla! Grattis också till Kim som satte dit JörgenForsbergs Afish i första loppet.

Huvudloppet, The Owners Day, med 200 000 kr till vinnaren togs hem i stor stil av Ogd Invest AB's My Dream Art. Oskar J Andersson gav sig klokt i spetsstriden till förmån för vinnarhålet. Luckan kom lägligt in på upploppet och sedan Heavy Sound tappat stilen sista biten så blev segern klar. Stort grattis till ägare, tränare, skötare och uppfödare.

I samarbete med Solvalla Amatöklubb så kördes Hästägarföreningens Jubileumspris - Customserien K50 där Jägersrotränade med "SHF-medlemsägde" Night Brodde vann med Simon Mitman i sulkyn. Stort grattis till kretsen samt speciellt grattis till Simon som spräckte nollan som kusk.

Solvalla Hästägarförening vill tacka alla hästägare och aktiva för dagen, tack till våra medlemmar, samarbetspartners Menhammar, Solvalla/STS, Sulkysport, ALN samt Stockholms Hästambulans för er hjälp. Vi hoppas på ett fortsatt gott samarbete och att vi kör The Owners Day nästa år med alla hästägare, samarbetspartners och medlemmar på plats!
Peter Engblom
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer