2020-02-05 Reseskildring Prix D’Amérique 2020

Fredagen den 24 januari började vår resa till PdA. Vi var 14 st från SHF som åkte tillsammans med en större grupp från Equi Tours. Tror vi totalt var runt 200 pers.
När vi kommit till Paris och vårt hotell så åkte några av oss ut till Mässan på Vincennes.
Det fanns massor med montrar med uppfödare, foder, utrustning m.m. Många kända travprofiler var på plats.
Sen tillbaka till hotellet för vår gemensamma middag. Några var på en lite finare middag med vinprovning och jag och några andra var på en kvarterskrog med Sven Melander som ”huvudnummer” med en quiz om PdA. Mycket god mat och en rolig tävling där förstapriset var Sven Melanders kokbok Gå upp i vikt kvickt 😊

På lördagen åkte vi till Grosbois. Vilken anläggning!! Enorm! Tänk er en sån i Sverige!!
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet via Vincennes där några stannade kvar och kollade på travet. Lördagskvällen tillbringades på lite olika sätt. Några var på ”galamiddag” och jag och 2 andra var på en krog och åt gott o drack gott för oss själva.
Söndagen tillbringades på Vincennes tillsammans med ca 40 000 (hörde jag nån säga) andra travintresserade. God mat och gott sällskap och SPÄNNANDE lopp. Imponerande invigning med stora ballonger i form av vita hästar som managerades av personer som blev bakbenen.Och sen MÅNGA Harley Davidson motorcyklar.
Själva PdA var spännande och det kändes lite som svensk seger med Björn som kusk 😊Hemresan till hotellet tog en stund p.g.a. den rådande strejken. Bilar från alla håll!Efter det tog vi en lugn kvällspromenad och åt en lätt middag.

På måndagen åkte vi på sightseeing i ett grådaskigt Paris.

Vi såg många palats och andra byggnader.
Här ligger Napoleon begravdFrihetsgudinnan i litet formatBikupor mitt i Paris, tydligen den renaste honungen eftersom det inte besprutas i staden.Och så naturligtvis EiffeltornetVi såg också Notre Dame under uppbyggnad, åkte runt i rondellen runt Triumfbågen, runt Place de la Concorde och mycket mer.
Sen var det någon timme kvar innan bussresan till flygplatsen och resan hem.

Och som man säger Borta bra men hemma bäst! 😊😊😊
Men den resan kan göras fler gånger. 😉

Text: Eva Svensson. Foto: Eva Svensson
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer