2018-10-03 Efter kriteriehelgen

I dagens nummer av Sulkysport skriver Lars Dahlgren om den stammässiga bakgrunden till våra två nytända solvallastjärnor Conrads Rödluva och Inti Boko. Vi som var där fick uppleva fantastisk sport, men trots det lockar framtidens topphästar begränsat med publik.
Dahlgren skriver vidare i sin ledare: Kriteriesöndagen lockade endast 3.700 åskådare, samma siffra som ifjol. Det är sorgligt att inte dessa fantastiska svenskfödda unghästar drar mer människor som vill se dem. I Sveriges största dagstidning Dagens Nyheter i måndags fanns sedan ingen redaktionell text alls från Solvallas Kriteriesöndag, endast pliktskyldiga spelresultat. En sorglig utveckling.

Hela ledaren kan läsas här: Två stora talanger tog steget till stjärnor


I samma nummer av Sulkysport har Anders Ström författat en krönika i klartext och som inte borde kunna missförstås. Vi citerar det som vi tycker är själva essensen. ST måste reformeras, så att inte enskilda Solvallahatande herrklubbar med rötter i landsbygden mot bättre vetande kan strypa potentialen för tillväxt i sporten – och därmed också tillväxt för banorna på landsorten.

Läs gärna hela krönikan här så får ni veta varför Solvalla, Åby och Jägersro är motorerna som kommer leda travsportens utveckling de kommande 50 åren.

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer