2018-06-18 Moms på prispengar

Som säkert väldigt många redan är väl medvetna om är det förändringar på gång när det gäller den moms som ST redovisar och betalar till Skattemyndigheten när våra hästar har intjänat prispengar.
Förändringen grundas på ett domslut i EU, vilket svenska myndigheter är skyldiga att anpassa sig till. Det medför konsekvenser för oss som äger tävlingshästar och den ordning vi har vant oss vid. Enligt domen ska prispengar inte längre vara momspliktiga och som en konsekvens kan moms på t ex träningsavgifter inte heller kvittas. Frågan är f n under utredning i Skattenämnden och ST väntar på ett slutgiltigt avgörande.

Under tiden har Skatteverket beslutat om en tillfällig tillämpning av momsbestämmelserna, f n till den 30 september 2018. Alla hästägare som bedriver momsregistrerad rörelse med travhästar kan anmäla sitt momsregistreringsnummer till ST. Då kommer fortfarande moms att betalas ut på prispengar och man har som momsredovisningsskyldig rätt att kvitta mot betald moms. Här nedan följer en länk till den anmälan som ska göras till ST för att det ska fungera.

Anmälan Momsregistreringsnummer

Den som behöver ytterligare information och hjälp hittar den under följande länk:

STs hjälpforum
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer