18-04-27 Årsmöte 2018

Solvalla HF höll årsmöte torsdag den 26 april i Arkaden på Solvalla. Ett 40-tal medlemmar hade samlats för att bl a välja ny styrelse.
Mötet inleddes med att ST's Johan Lindberg berättade om besluten vid ST's fullmäktige dagen innan, om skilsmässan med ATG i samband med den kommande omregleringen av spelmarknaden och andra aktuella spörsmål i travvärlden. Bertram Langemar presenterade den nya föreningen Solvalla Veteraner.

Styrelsen omvaldes förutom Emmelie Arnäng som avsagt sig fortsatt uppdrag. Hon ersattes med Peter Engblom som valdes till ny ordinarie ledamot på två år.

Björn Damm presenterade ett elektroniskt verktyg som han skapat privat. Det visar all upptänklig travsportstatistik byggd på ST's databaser. Med verktygets hjälp är det möjligt att avläsa tillståndet för travsporten oavsett vad det gäller som t ex antal hästar, licenser, hästägare, exakt vid vilka banor de finns m m. Endast fantasin sätter gränser för de uppgiftskombinationer som instrumentet kan redovisa.

Ordföranden presenterade ett tänkt modell för nationell samling av hästägare med syftet att på sikt förbättra branschens näringsförutsättningar. Modellen bygger på samverkan mellan lokala hästägarföreningar i hela landet och direktanslutna enskilda hästägare. Tidsplanen är att sätta igång det nationella samarbetet redan under sommaren 2018.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer