2018-03-19

Det har satts en hel del kaffe i vrångstrupen denna morgon, inte minst i Hästsportens Hus. RST/Travhästägarna har enligt en artikel i Sulkysport anställt den välkända debattören Linn Andersson som administratör, emellanåt på kollisionskurs med tjänstemän i nämnda hus.
Travhästägarna har sedan länge eget kontorsrum i Hästsportens Hus. ST har avsatt pokalpengar för att höja bidragen till de centrala BAS-organisationerna och Travhästägarna har valt att använda de pengarna till att anställa personal. Travsporten kan aldrig få för många tjänstemän.

Vi anar hur ledningen för Travhästägarna tänker. Linn Andersson är en flitig debattör om allt som rör travsporten. Är det något som den föreningen behöver är det ett språkrör som kan föra ut organisationens politik. Nu är en administratörs roll inte att driva politiska frågor. Ska Linn kunna göra skillnad krävs det att hennes tjänst ges funktionärsstatus i föreningen. Det krävs också att Travhästägarna har ett genomtänkt travpolitiskt budskap att framföra, som är fastställt i demokratisk ordning.

Sulkysports artikel
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer