2017-11-09 Höstmöte 2017

Solvalla HF kallar till höstmöte på Solvalla den 25 november när det körs V75-finaler. Vi genomför mötet i festvåningen kl 12-14 innan tävlingarna börjar.
Fågel Fenix
Vi hoppas på stort deltagande då vi har några mycket viktiga frågor på dagordningen som vi vill diskutera med så många medlemmar som möjligt. Kallelse har gått ut och anmälan om deltagande görs till vår kassör eva-b-svensson@telia.com senast den 20 november. Vi bjuder på kaffe och macka från kl 11.00.

En av frågorna är vad travsällskapens spelar för roll för travsporten. Den är absolut inte oviktig, men man kan tycka att sällskapen är väldigt anonyma. Vår uppfattning är att i stort sett samtliga travsällskap, inklusive vårt eget, har fastnat i stel förvaltning och passivitet, och överlåtit mycket av styrningen av sporten till ST och ofta representeras av personer som inte äger hästar. Inte minst bör var och en av oss som är medlem i Solvalla HF ställa frågan till sig själv: Är jag medlem i Stockholms Travsällskap (STS)? Om inte, vart vänder jag mig för att bli medlem? Vi beklagar alla sportens kräftgång, men att själv förhålla sig passiv, och hoppas på att "någon annan" ska fixa problemet, vänder ingen utveckling.

En annan viktig fråga är hur vi ska ha det med det nationella organiserandet av hästägarna. Splittringen är total just nu inom RST/Travhästägarna som har kallat till extra möte på torsdag nästa vecka. Många tecken tyder på att organisationen går mot kollaps. Det är hög tid att något nytt och mer livskraftigt återuppstår ur askan. Ingen mytologisk bevingad häst, utan Fågel Fenix. Frågan är bara vad? Styrelsen har en hel del idéer. Det hoppas vi att många medlemmar också har, och vill vara med och diskutera.


ewa silfverberg
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer