2017-10-23 Tävlingsprogrammet 2018

Tävlingsprogrammet för 2018 är fastställt. Det är ett program som i sin helhet är till fördel för Solvalla och gläder många i vår närmaste omgivning, samtidigt som det blir höjda prispengar inom V75.
Om vi räknar ca 25 mil i avstånd inom vardagstravet samlar vi tillsammans med banorna Eskilstuna, Visby, Mantorp, Örebro, Lindesberg, Gävle, Bollnäs, Romme/Rättvik, drygt 6.100 hästar i träning. Det är mer än en tredjedel - 37,5 procent - av samtliga varm- och kallblodiga hästar i träning i hela Sverige. Det är långt över 40 procent om vi enbart räknar varmblod.

Frågan är om höjningarna i vår elitserie räcker för att hålla hästarna hemma? Vi behöver våra stjärnor på lördagarna för att hålla intresset högt. Gulddivisionsvinnaren i lördags t ex, Day Or Night In, ser sig inte om, utan drar direkt till Frankrike.

Stosatsningen är mycket bra. Ston kostar lika mycket att föda upp och träna som hingstar/valacker, men har sämre intäktsmöjligheter i konkurrens med hingstarna. Därför behöver vi eftersträva många stolopp.  Om vi har många stolopp med feta prispotter får uppfödarna bra betalt för stona också. Man ska inte vara förlorare från start för att man får ett stoföl.

För att ingen ska tro att vi har lämnat våra principer och sitter nöjda vill vi samtidigt påpeka att det fortfarande saknas pengar för att uppnå 2012 års nivå. Meningen med pokalåret var att vi skulle upp och med råge förbi den nivån.  

Så här blir V75 nästa år
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer