2012-12-06

Solvalla HFs styrese har beslutat att återlämna Ashado Boko till stuteriet vid årsskiftet.
Styrelsen fick bakläxa för sitt beslut från en del av andelsägarna vid höstmötet. Enligt det avtal för 100-andelshästarna som ursprungligen tecknats med andelsägarna har styrelsen den yttersta beslutanderätten. Styrelsen förstod att andelsägarna ändå ville bli tillfrågade och beslöt att avvakta med återlämnandet. Istället skickades det ut en förfrågan till samtliga andelsägare. Resultatet visade att en majoritet av de 78 andelsägarna fördelat på 55 för och 10 emot ville att hästen skulle återlämnas nu. 13 andelsägare avstod från att svara.

Ashado Boko är fem år nu och har efter en lite knölig inledning på tävlingssäsongen 2011, tävlat regelbundet i 1,5 år. Enligt leasingkontraktet skall hon återlämnas senast efter 6-årssäsongen. Om hon förblir skadefri kan hon säkert tävla i ett år till . Med de pengar hon tjänat är hon uppe i en tuff klass och som en följd blir det allt svårare för henne att hävda sig. Styrelsen har därför gjort bedömningen att det är klokast att återlämna henne redan nu. Det ger henne också en lagom lång period att varva ned från tävlingsstressen och stå väl förberedd inför betäckningssäsongen 2013. Vi önskar henne all lycka som mamma och kommer givetvis att följa hennes fölungar med stort intresse när det är dags för dem att börja tävla.

De andelsägare som vill fortsätta äga toppstammad häst genom Team SHF-Easy - och till andelsmarknadens bästa villkor - är välkomna att teckna andelar i Fanny Sisu och Elsa Boko. De säljs i 20 andelar.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer