The Owners Day 2016

Vår förening har än en gång arrangerat The Owners Day på Solvalla. I år kördes tävlingsdagen i augusti för första gången. Stockholms Travsällskap har tillmötesgått oss i vår önskan om en osaxad tävlingsdag.
Om det var befrielsen från saxen eller sommarkvällen, de fina startfälten, eller någonting helt annat - antagligen en komb av allt - som bidrog till en väldigt lyckad kväll är svårt att säga.

Vi hade samlat ägarna till kvällens starthästar i Bistron för att gemensamt äta en läcker buffé, designad av den nya restauratören, dvs Solvalla som fr o m i sommar driver restaurangerna i egen regi. Restaurangchefen Morgan Lydebring hade ställt i ordning läktarborden med vita dukar, allt för att ge oss gäster en trivsam miljö och atmosfär. Buffébord och även en portabel bar fanns lätt tillgängliga på läktaren för att ingen gäst skulle missa något av det som utspelades ute på banan. Vi tackar Morgan med personal för ett mycket bra arrangemang.

Som under tidigare år hade vi ett antal sponsorer som hjälpt oss med fina priser och finansiering av tillställningen. Travtränarföreningen delade ut hederspriser. Travronden skänkte prenumerationer till vinnande hästars skötare. Hästsjukhuset Solvalla skänkte ett bidrag till valfri veterinärbehandling. Mehammar Stuteri skänkte betäckningar i From Above till både vinnande hästs ägare och uppfödare i loppet Fillies&Mares. Taittinger bistod med champagne som serverades i vinnarcirkeln till sällskapen kring de vinnande hästarna. ALN fotograferade och skickar vinnartavlor till sponsorer och vinnande hästars ägare. De vinnande hästarna pryddes med segertäcken och Tobin Kronos, vinnaren av kvällens huvudnummer The Owners Trophy, sponsrat av Wenngarn Yearling Sales, fick en lagerkrans. Det var han väl värd efter att ha satt nytt svenskt rekord med 1.12,1 för utländska fyraåringar över 2140m/volt, vilket dessutom är världsrekord för 4-åringar med volstart och medeldistans.

Vi riktar ett stor tack till alla våra sponsorer som generöst bidrar till att göra The Owners Day till en speciell dag och till ett välförtjänt minne för livet för många hästägare.

Vi tackar också Stockholms Travsällskap, styrelsen med VD Mats Rosén och den personal som bistått oss för att göra vår stora dag perfekt, Malin Heidenberg som ordnat med snygga segertäcken, Annsofie Bergfelt som håller ordning på alla priser, Janne Huhta som stöttat oss med administration, Markus Myron som ordnade att vi fick en saxfri dag, plus förstås alla andra,som arbetar på Solvalla för att genomföra tävlingar med allt vad det innebär av förberedelser och tajming.

Tobin Kronos (IT) vinnare av The Owners Trophy 2016. Ägare: Brixton Medical AB & Verrazzano AB
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer