2009-04-16

Ashado Boko är nu kvitt sina problem efter behandlingen av skadan efter en spark. Nu har träningen gått in i en ny fas. Unghästarna har börja köras i heat och efter 3.000 m uppvärmning, lika långt i bakvarv med lite tempoökningar avslutas ett andra heat i rätvarv, där hästarna får lära sig springa i olika positioner. Det är cirka 5 hästar i varje grupp. Ashado rör sig mycket lätt och är stabil i sitt uppträdande.

Idag kördes hästarna i tempot 1.45–1.50 Ashado Boko avverkade dagens arbete utan synbarlig ansträngning. Ashado gillar fortfarande inte att få bomull i öronen, varför hon utrustas med Sköldnoras fulaste öronkappa. Per-Erik tycker storleken mer lämpar sig för en åsna, men det bekommer inte hästen.

Per-Erik är väldigt belåten med hur Ashado tar till sig träningen. Nu ser vi fram emot besöket den 16 maj kl 10.00. Därefter kommer Ashado och de övriga 2-åringarna att förberedas för premielopp på Solvalla någon gång under juni månad.


Roland
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer